Oppitunnin kategoria: Selkä

Hyvästele alaselän ongelmat!

Lisäharjoitus 7

10-minuutin lisäharjoitus Tämä lisäosa korostaa lantion asentoa. Kun lantion asento on hallittu ja oikea, selkäranka on helpompi pitää luonnollisessa ja terveessä asennossa.

Harjoitus 7

Liike ja keskivartalon hallinta kohtaavat tässä harjoituksessa. Harjoitus päiville 25-30 Kuten edellisessä kuudennessa harjoituksessa, myös harjoitus seitsemän vahvistaa kehoa ja lisää liikkuvuutta. Näin selkä pysyy paremmin kunnossa pidempään. 10-minuutin lisäharjoitus Tämä lisäosa korostaa lantion asentoa. Kun lantion asento on hallittu ja oikea, selkäranka on helpompi pitää luonnollisessa ja terveessä asennossa.

Lisäharjoitus 6

10-minuutin lisäharjoitus Syventävät liikkeet varsinaiselle harjoitteelle. Lisäosa hakee vielä lisää liikkuvuutta rankaan ja haastaa sinut hallitsemaan rangan ja lantion asentoa.

Lisäharjoitus 5

10-minuutin lisäharjoitus Lisäosa jatkaa varsinaisen harjoituksen teemaa. Liikkeissä haetaan enemmän kiertoa ja liikkuvuutta rangalle, joka onnistuu nyt kun olet paremmin oppinut hallitsemaan rangan asentoa.

Harjoitus 6

Harjoitus tuo kehitystä koko keskivartalolle. Harjoitus päiville 20-24 Valmennus on edennyt viimeiselle viikolle. Nyt kun osaat paremmin toimia selkäsi kanssa ja se voi premmin – on aika antaa selälle lisää tukea, jotta kivut pysyvät poissa mahdollisimman pitkään. Harjoitus tuo kehitystä koko keskivartalolle. Osa harjoituksen liikkeistä tuo myös uusia ulottuvuuksia hahmottaa sinulle luottamusta selkään. Mikäli olet …

Harjoitus 6 Lue lisää »

Harjoitus 5

Harjoitus keskittyy rangan asennon hallintaan. Harjoitus päiville 15-19 Harjoituksen liikkeissä pyritään pitämään rangan asento stabiilina ja suorana, samalla kun tukilihaksistoa kehitetään. Oman kehon asennon hahmotus ja hallinta luovat pohjan terveelle selälle valmennuksen jälkeen. Harjoitukset tehdään lattialla. 10-minuutin lisäharjoitus Lisäosa jatka varsinaisen harjoituksen teemaa. Liikkeissä haetaan enemmän kiertoa ja liikkuvuutta rangalle, joka onnistuu nyt kun olet …

Harjoitus 5 Lue lisää »

Lisäharjoitus 4

10-minuutin lisäharjoitus Tämä lisäosa tuo varsinaiseen harjoitteluun lisää liikkuvuus osiota ja rankaa ympäröivien lihasten harjoittamista. Harjoitukset tehdään lattialla. Suosittelemme tätä lisäosaa harjoittelun jatkeeksi, mikäli edellinen harjoite tuntui sopivalta ja tunnet voivasi jatkaa harjoittelua.

Lisäharjoitus 3

10-minuutin lisäharjoite Lisäharjoitukset jatkavat varsinaista harjoitusta. Harjoitus syventyy lantion avaamiseen ja rankaa ympäröivien lihasten aktivoimiseen. Jos tunnet, että polvet kaipaavat pehmustetta, ota pieni pyyhe rullalle polvien alle kameli-asentoa varten. Huomioi Tinon ohjeistus, että ei pyritä voimakkaaseen taakse taivutukseen, vaan lantion etuosan avaamiseen.

Harjoitus 4

Harjoitus yhdistää keskivartaloa ja jalkoja toimimaan paremmin yhdessä. Harjoitus päiville 11-14 Harjoitus alkaa seisten. Rangan hallinta liikkeessä on tärkeä osa hyvinvoivaa selkää. Harjoituksessa tehdään liikkeitä myös lattialla. Harjoittele lähellä seinää, josta voit ottaa tukea tarvittaessa.

Harjoitus 3

Lantion asennolla on merkittävä vaikutus selän hyvinvointiin. Harjoitus päiville 8-10 Seuraava lattialla tehtävä harjoitus edistää pakaralihaksia ohjaamaan lantion asentoa optimaaliseksi tukemaan selkää. Samalla lantion etuosan kireyksiä pyritään avaamaan ja rangan kierroilla lisätään liikkuvuutta. 10-minuutin lisäharjoitus Lisäharjoitukset jatkavat varsinaista harjoitusta. Harjoitus syventyy lantion avaamiseen ja rankaa ympäröivien lihasten aktivoimiseen. Jos tunnet, että polvet kaipaavat pehmsutetta, ota …

Harjoitus 3 Lue lisää »